Recept
« Terug naar recepten
					
						Appelpudding met kaneel
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Appelpudding met kaneel
Een heerlijk appelpudding met kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									L Broers
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Jeanne's Place
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Appelpudding met kaneel te bereiden
 - Zet de geschilde en in kleine stukjes gesneden appel op met suiker, het pijpje kaneel en 2 dl. water.
- Breng alles langzaam aan de kook. Kook de appels in 10 - 12 minuten gaar.
- Week intussen de gelatine in ruim koud water (10 minuten).
- Roer in een kommetje de eidooier met de room goed los.
- Verwijder het pijpje kaneel.
- Maak van de inhoud van het pannetje met de appels een fijne moes. Breng de appelmoes hierna nog even aan de kook. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
- Neem het pannetje met de appelmoes van de warmtebron. Roer de gelatine erdoor en blijf dan zolang roeren tot ze geheel is opgelost.
- Roer 3 eetlepels warme appelmoes door het eimengsel. Roer het mengsel daarna direct de appelmoes.
- Laat het mengsel staan tot het ietwat lobbig begint te worden.
- Klop intussen het eiwit stijf op. Spatel het eiwit dan door het lobbig geworden appelmengsel.
- Doe de massa daarna over in een met koud water omgespoelde vorm. Plaats de vorm in de koelkast om op te stijven. Trek daarvoor tenminste 2 uur uit.
									- Breng alles langzaam aan de kook. Kook de appels in 10 - 12 minuten gaar.
- Week intussen de gelatine in ruim koud water (10 minuten).
- Roer in een kommetje de eidooier met de room goed los.
- Verwijder het pijpje kaneel.
- Maak van de inhoud van het pannetje met de appels een fijne moes. Breng de appelmoes hierna nog even aan de kook. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
- Neem het pannetje met de appelmoes van de warmtebron. Roer de gelatine erdoor en blijf dan zolang roeren tot ze geheel is opgelost.
- Roer 3 eetlepels warme appelmoes door het eimengsel. Roer het mengsel daarna direct de appelmoes.
- Laat het mengsel staan tot het ietwat lobbig begint te worden.
- Klop intussen het eiwit stijf op. Spatel het eiwit dan door het lobbig geworden appelmengsel.
- Doe de massa daarna over in een met koud water omgespoelde vorm. Plaats de vorm in de koelkast om op te stijven. Trek daarvoor tenminste 2 uur uit.
 
                    





 
					