KookJij

Appelchutney met kruidnagel

Een heerlijk appelchutney met kruidnagel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelchutney met kruidnagel te bereiden

Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui grof. Pel en hak de knoflook. Schil de gember en hak hem. Maak de pepers schoon, verwijder voor een minder pikante chutney de zaden en snijd de pepers in stukjes. Doe de appel, ui, gember, knoflook en peper met de rozijnen in de pan. Strooi er de suiker, kruidnagels en 1 volle theelepel zout over. Schenk de azijn erbij. Breng het geheel aan de kook en kook het geheel op heel laag vuur zonder deksel ca. 1 ½ uur. Roer af en toe om, tot de massa flink ingedikt, maar nog vloeibaar is. Doe de hete chutney over in schone potten, bewaar tot gebruik in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Helen Pronk

Helen Pronk zegt:
Appelazijn is beter.
verder mis ik de garam masala c.q. Madras kerriepoeder.12 kruidnagels, wat veel!
AnnikaT

AnnikaT zegt:
In de bereiding staat "pel de ui", ik ga dus uit van 1 ui.
Ria  van Oosten

Ria van Oosten zegt:
HEERLIJK, HEERLIJK.Voor vrienden ga ik dit maken als kleine surprise.
Ria
Emmie

Emmie zegt:
Hoeveel uien? Het lijkt me een lekker recept.
Hanneke

Hanneke zegt:
een heerlijk recept :)
Francijn Brouwer

Francijn Brouwer zegt:
Ik mis de uien in de ingredientendeclaratie.