KookJij

Recept voor Appel walnoten kerstkrans

Een heerlijk appel walnoten kerstkrans recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1 Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Rasp de appels grof en meng de appelrasp met de citroenschil en citroensap. De walnoten grof hakken. Meng de walnoten en het amandelaroma met het appelmengsel.

2 Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor het deeg de bloem met de Backin in een beslagkom. Voeg platte kaas, melk, olie, suiker, vanillesuiker en aroma toe. Kneed de ingrediënten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in ongeveer 1 minuut tot een deeg (niet te lang mixen, anders kan het deeg inzakken).

3 Vorm aansluitend op een met bloem bestoven werkblad het deeg tot een rol. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoek (ongeveer 30 x 40 cm). Verdeel het mengsel van appel en walnoten over het deeg, laat daarbij rondom 5 cm van de rand vrij. Rol het deeg vanaf de lange kant voorzichtig op en vorm het op een bakblik (met bakpapier bekleed) tot een krans. Snijd het deegoppervlak met een scherp mes meerdere malen in. Plaats het bakblik in de oven en bak 35-40 min.

4 Schuif de krans met het bakpapier van het bakblik af en plaats op een taartrooster. Laat de krans een beetje afkoelen. Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap tot een egale massa. Garneer de krans met het glazuur (door bijvoorbeeld strepen te trekken). Laat het glazuur hard worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miriam Vermey

Miriam Vermey zegt:
Appel walnoten kerstkrans:
Internal Server Error!!
jammer

Probeer het eens opnieuw. Ik kan het recept wel bekijken.
Redactie KookJij
Anna

Anna zegt:
Hallo,
Platte kaas is de ongerijpte witte kaas die ontstaat door stremming van melk zonder dat er nog een andere bewerking op wordt toegepast, wordt in de standaardtaal in het hele taalgebied kwark genoemd.
Groetjes,
Anna
KookJij.
hjisingvlonk

hjisingvlonk zegt:
Wat bedoelen jullie met platte kaas? VERSE KAAS of iets anders?
helgie

helgie zegt:
Het is heerlijk met minder amandelaroma en veel minder appels die je zeker niet als eerste moet schillen, doe dit pas als het deeg klaar is. Eerste keer was het te nat en het hele deeg ging stuk en kon het in de prullenbak. 2de keer met minder appels en later geschild was het heerlijk.
cjansen

cjansen zegt:
wil ik proberen lijkt me erg lekker tezijn
helgie

helgie zegt:
het lijkt me heerlijk maar wat is platte kaas
maria dierckx

maria dierckx zegt:
Het ziet er een lekker recept uit , ga ik zeker eens maken,
may:)
shirley

shirley zegt:
Het lijkt mij een heerlijk recept.
corrien

corrien zegt:
even opgezocht: platte kaas is : kwark
negu

negu zegt:
Hoi bobbeltje, bedankt voor je snelle reactie. Zie dat je het inmiddels in het recept gewijzigd heb. Groetjes Nelly
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bourbon is het vanillearoma
negu

negu zegt:
Wat is Bourbon en wanneer wordt het in dit recept gebruikt? Als het liqueur is, wat ik vermoed, hoeveel theelepels/eetlepels/dl?
Bij voorbaat dank voor het antwoord.