KookJij

Recept voor Andijviestampot

Een heerlijk andijviestampot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden.Kook ze in water met zout in 20-25 min.gaar.Giet het vocht van de champignons.Als je een struik andijvie hebt dan haal je de lelijke bladeren eraf en snijd deze in reepjes.Was de andijvie goed en in een vergiet laten uitlekken.Verwarm de melk in een pannetje.Giet de aardappelen af.Prak de aardappelen fijn er roer de melk erdoor,zodat er een smeuíge puree ontstaat.Roer de andijvie en de champignons door de puree en warm de stampot al roerend goed door.Breng het smaak met peper en zout.Schep de kaasblokjes door de stamppot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Antoon

Antoon zegt:
Morgen lekker andijviestampot eten met spekjes en rookworst erbij. Oer Nederlands, maar oh zo lekker.
Bedankt Lambert voor je suggestie om kaas te gebruiken. Ga ik zeker ook eens proberen.
Lekker koken en smakelijk eten allemaal.
kelly

kelly zegt:
Doen jullie het niet met jus door elkaar stampen :o
bart

bart zegt:
Andijvie met speklappen, jammie :D
Henk

Henk zegt:
Lekker spul! Jah lekker sloeberen
Yvonne

Yvonne zegt:
Aardappels koken en dan stampen, spekjes uitbakken en deze samen met de rauwe fijngesneden andijvie door elkaar mengen. Probeer eens brie ipv jonge kaas.
Lekker pittig.
carolien

carolien zegt:
Voor een zomerse variant is het ook heel lekker om een potje groene pesto door de aardappels te doen en cherry tomaatjes
Hester

Hester zegt:
Het was HEERLIJK. Mijn zoontje van 3 zei dat dit echt zijn fiefeling eten is (lievelings eten). Zelfs mijn schoonmoeder vond het er lekker. Als je het niet erg vind ben ik zelf met de eer gaan lopen en heb ik niet gezegd dat ik het recept hiervan heb gehaald(haha-> sorry)
Bepp

Bepp zegt:
de andijvie vond ik erg lekker.:p
wies

wies zegt:
het lijkt me wel lekker ik ga het met school koken.

wies
plokje

plokje zegt:
het was erg lekker!! We hebben er ook wat gekruid zeeuws spek bij gedaan, en de jus aangemaakt met een schepje sambal. Verder een gehaktbal erbij: mmmm
Voor nou en nog 's!!
Plokje

Plokje zegt:
Zelf maken is veel lekkerder én gezonder dan zo'n magnetronmaaltijd...
We zijn nu bezig met dit recept.... we doen welipv champignons, spekjes, mmm
lyanne

lyanne zegt:
Ik vind Andijviestampot heel erg lekker.
nou uuuuuuuuuh De groeten.
brandaris

brandaris zegt:
ik kom even terug op jou recept.nee nooit van gehoort.hier bij ons maken zij het heel anders klaar.rauwe andijvie fijn snijden aardappels er door heen stampen spekjes er door heen doen en een karnemelk jusje maken dit smaak hier lekker bij.dit is al heel oud toen ik klein was maakte mijn moeder het voor ons en dat was altijd smeullen.
Lambert

Lambert zegt:
Dat is natuurlijk duurder.Prettige jaarwisseling.Lambert