KookJij

Andijvie Mysterieus

Het mysterieuze aan deze andijvie stamppot is dat je het qua smaak niet zomaar aan een woord kunt koppelen. Het heeft pit, is een beetje zoet, rauw, romig en hartig. Lekker is het zeker ...en ik ben benieuwd wat jullie smaak papillen van deze stamppot vinden.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie Mysterieus te bereiden

De aardappelen koken samen met ½ of ¾ van de andijvie en een blokje runderbouillon.
De ui en de spekreepjes bakken.
Als de aardappels bijna gaar zijn de ui en de spekreepjes toevoegen.
(evt. ook een rookworst)

Maak een beetje melk warm met de sambal badjak en de gembersiroop. (De Andijvie Boemboe.)
Als de aardappels gaar zijn dan het water goed afgieten.
(Evt. de pan weer even terug op het "vuur" om al het vocht te verdampen)

De aardappelen stampen te samen met de "Andijvie Boemboe" en de overige rauwe andijvie.

Geniet ervan!!
Serveertips: Speklappen gecarameliseerd.

Bakken met 2 eetlepel Balsamico (Italiaanse wijnazijn), 2 eetlepel ketjap Manis, knoflookpoeder of een teentje knoflook gepest en 1 eetlepel bruine suiker. Of nog beter !! mijn recept " spareribs om te zoenen " .

Ook lekker met verse of rookworst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst