KookJij

Amandelparfait met karamelsaus

Een heerlijk amandelparfait met karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelparfait met karamelsaus te bereiden

De amandelen grof hakken of malen
50 gram suiker samen met de amandelen
laten karameliseren.
Op een met olie(geen olijfolie)ingevette bakplaat of op bakpapier gieten, af laten koelen en tussen een theedoek fijnstampen.
De slagroom met 25 gram suiker kloppen.
Het eigeel met 25 gram suiker luchtig opslaan.
Het eiwit stijf kloppen.
Het stijve eiwit met het eigeel en de amandelen mengen en dit door de slagroom spatelen.
Het geheel in een cakevorm of timbaaltjes gieten en in de vriezer laten opstijven.
KARAMELSAUS:
De suiker karameliseren.
Cognac, slagroom en créme fraiche toevoegen en dit tot de gewenste dikte laten inkoken.
SERVEREN:
De parfait in het midden van het bord storten.
Het bord besprenkelen met karamelsaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
bluexr74 en michel:
In deze tijd kan je eiwitten en dooiers gepasturiseerd krijgen in cupjes, dus dan zijn ze al verhit geweest.
veel succes en mooie feestdagen
m.v.g. Bert Allers:);)
michel

michel zegt:
het recept klopt wel alleen zal het toch iets aan passen door als je de eidooiers met suiker te mengen en dan ff op het vuur verhitten tusse de 55 tot 65 graden en dan koud laten worden vervolgens de amandelen erdoor je kan eigeel niet zo eten zonder het te warmen gevaarlijk he ;)
bertal

bertal zegt:
Xavier toch nog maar eens goed lezen;)
m.v.g. Bert Allers