Gegeten met een verse worst en rode uiensaus
Met een heerlijke rosé uit de Provence.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Aligot
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aligot
Aligot is een Franse aardappelpuree met verschillende kazen en wordt aan tafel geknipt boven je bord.
            
            
					
									Recept van:
									Els Meeuwsen
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Frankrijk
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aligot te bereiden
•Aardappelen schillen en met zout opzetten en gaar koken.
•Kazen raspen.
•Aardappelen door de pureeknijper, boter doorroeren met de uitgeperste knoflook.
•Op een laag vuur de kazen doorroeren, daarna de crème erdoor.
•Ca.15 min. doorroeren (steeds dezelfde kant op).
•Af en toe omhoog halen om een glanzende puree te krijgen.
										•Kazen raspen.
•Aardappelen door de pureeknijper, boter doorroeren met de uitgeperste knoflook.
•Op een laag vuur de kazen doorroeren, daarna de crème erdoor.
•Ca.15 min. doorroeren (steeds dezelfde kant op).
•Af en toe omhoog halen om een glanzende puree te krijgen.
 
                    





 
					

 
									
Tania zegt: