KookJij

Aligot

Aligot is een Franse aardappelpuree met verschillende kazen en wordt aan tafel geknipt boven je bord.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Frankrijk
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aligot te bereiden

•Aardappelen schillen en met zout opzetten en gaar koken.
•Kazen raspen.
•Aardappelen door de pureeknijper, boter doorroeren met de uitgeperste knoflook.
•Op een laag vuur de kazen doorroeren, daarna de crème erdoor.
•Ca.15 min. doorroeren (steeds dezelfde kant op).
•Af en toe omhoog halen om een glanzende puree te krijgen.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Gegeten met een verse worst en rode uiensaus
Met een heerlijke rosé uit de Provence.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tania

Tania zegt:
Och Els, ik weet natuurlijk ook wel dat een verse aardappelpuree niet moeilijk te bereiden is, maar soms is koken uit een pakje wel heel erg makkelijk. Ik zal zeker je Aligot recept eens proberen, 't is zo te zien een stevig gerecht waar niet te veel om heen hoeft te zitten. Ik laat je na het gegeten te hebben weten hoe ik het vond. Groetjes, Tania
maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Hij was... errug lekker!
maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
De standaard puree bedoel ik natuurlijk :?
maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Lijkt me een mooie alternatief voor de aardappelpuree... ik ga hem straks voor morgen maken, zal de Aligote erbij serveren. Laat je weten wat mijn gasten er van vinden... ;)