KookJij

Afbreekbrood

Een heerlijk afbreekbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 19 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Afbreekbrood te bereiden

Vet een springvorm van 25 cm of een cakeblik met een losse bodem licht in. Als het melkdeeg als eerste klaar is kan je het in de koelkast bewaren. Uiteraard onder ingevet cellofaan.
20 minuten voordat het volkorendeeg klaar is uit de koelkast halen.
Dan beide degen doorslaan en het wit in 9 en het volkoren in 10 bolletjes verdelen.
Om en om 12 bolletjes aan de buitenring en opvullen met 6 in de binnenring en 1 in de midden.

Rijzen: 30-45 minuten

Broodjes bestrijken met eidooier/water en versieren
In voorverwarmde oven 200 graden 35-40 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petra

petra zegt:
Zou je hier ook pesto of tomaten tapanade of zo door heen kunnen doen?
nourelhoudatje

nourelhoudatje zegt:
Lekker :p
jolanda

jolanda zegt:
Bedankt, deze ga ik zeker maken;)