Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelsoep van Angela Merkel
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelsoep van Angela Merkel
Ik had al een tijdje in mijn hoofd om een keertje een Duitse aardappelsoep
te maken en toen ik dit recept tegen kwam vond ik het wel een uitdaging
om deze een keertje te proberen.
Al is er dan nagenoeg niks over het privéleven van Angela Merkel bekend
toch leuk om dan dit recept van haar aardappelsoep te ontdekken. Het
schijnt dat ze aardappelen zelf verbouwd en dat ze voor de juiste textuur
de soep fijnstampt met een aardappelstamper.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Duitsland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Aristocraten & Recepten/Angela Merkel
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelsoep van Angela Merkel te bereiden
- Schil de aardappelen en snijd die in grove dobbelstenen. Doe de bouillon in een ruime (soep)pan, voeg de aardappelen en grof gesneden soepgroente toe. Aan de kook brengen, in ongeveer 10 minuten op laag vuur gaar koken. Afgieten, vocht bewaren. Stamp de aardappelen fijn en voeg het vocht toe.
- Doe het spek in een pan. Op laag vuur uitbakken en de uien en 1 flinke theelepel marjolein toevoegen. Bak de uien glazig. Roer spek en uien door de aardappelsoep.
- Breng op smaak met zout en peper (en garneer met fijngesneden peterselie).
 
                    





 
					
