KookJij

Aardappelpuree met uienconfituur

Een heerlijk aardappelpuree met uienconfituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree met uienconfituur te bereiden

Aardappelen schillen, koken in licht gezouten water, afgieten.
Pureer de aardappelen, kruiden, olijfolie en vers eitje goed eronder mengen en enkele soeplepels uienconfituur.
Uienconfituur : Stoof de zeer fijn gesneden ajuin in het klontje boter voeg suiker toe en laat karameliseren.
Voeg kruiden, rozijnen en ciderazijn toe laat inkoken tot gewenste dikte.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Eitje vers van de pers : vers ei.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ja truitje dat is correct :);):p
truitje

truitje zegt:
Volgens mij is ciderazijn ook bekend onder de naam appelazijn, nl. Appelcid er. Groetjes Gerda :p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo negu , zeker te koop in elk warenhuis ofwel in delicatessen zaken maar je mag natuurlijk ook andere azijn soorten gebruiken b.v rode wijn azijn en balsamico azijn veel succes groetjes van ons 3tjes :);):p
negu

negu zegt:
Vind uienconfituur erg lekker en dus leuk nu het recept te vinden. Maar ciderazijn? Is dat zo te koop?