KookJij

Aardappel - selderijsoep

Een heerlijk aardappel - selderijsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie: 290 kCal energie
7 Gram eiwit
16 Gram vet
28 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Appetito
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel - selderijsoep te bereiden

Schil de aardappels en de knolselderij.
Spoel ze af en snijd ze in grove blokjes.
Pel en snipper de ui.
Snijd het spek fijn en bak het knapperig.
Neem het spek uit de pan.
Bak de aardappels, de selderij en de ui in het spekvet.
Blus het geheel met 500 ml water.
Voeg het 1/2 bouillonblokje en de gedroogde marjolein toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 20 min. zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

Schep 2 el aardappelblokjes uit de soep.
Pureer de soep kort.
Roer de slagroom erdoorheen.
Breng de soep op smaak met zout, peper
en nootmuskaat.
Roer de spekblokjes en de aardappelblokjes door de soep.
Kneus de roze peper.
Garneer de soep met de roze peper en marjolein.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Nico
Leuke reactie , bedankt:):)
m.v.g. Bert Allers
nico cox

nico cox zegt:
nou Bert, ik heb zojuist de selderijsoep gemaakt, volgens jouw recept. Ze is overheerlijk, een prima geheel. Hartelijk dank.:p