Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappel - selderijsoep
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappel - selderijsoep
Een heerlijk aardappel - selderijsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									290 kCal energie
7 Gram eiwit
16 Gram vet
28 Gram koolhydraten
								7 Gram eiwit
16 Gram vet
28 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											15
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Appetito
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappel - selderijsoep te bereiden
   Schil de aardappels en de knolselderij.
Spoel ze af en snijd ze in grove blokjes.
Pel en snipper de ui.
Snijd het spek fijn en bak het knapperig.
Neem het spek uit de pan.
Bak de aardappels, de selderij en de ui in het spekvet.
Blus het geheel met 500 ml water.
Voeg het 1/2 bouillonblokje en de gedroogde marjolein toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 20 min. zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Schep 2 el aardappelblokjes uit de soep.
Pureer de soep kort.
Roer de slagroom erdoorheen.
Breng de soep op smaak met zout, peper
en nootmuskaat.
Roer de spekblokjes en de aardappelblokjes door de soep.
Kneus de roze peper.
Garneer de soep met de roze peper en marjolein.
									Spoel ze af en snijd ze in grove blokjes.
Pel en snipper de ui.
Snijd het spek fijn en bak het knapperig.
Neem het spek uit de pan.
Bak de aardappels, de selderij en de ui in het spekvet.
Blus het geheel met 500 ml water.
Voeg het 1/2 bouillonblokje en de gedroogde marjolein toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 20 min. zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Schep 2 el aardappelblokjes uit de soep.
Pureer de soep kort.
Roer de slagroom erdoorheen.
Breng de soep op smaak met zout, peper
en nootmuskaat.
Roer de spekblokjes en de aardappelblokjes door de soep.
Kneus de roze peper.
Garneer de soep met de roze peper en marjolein.
 
                    





 
					 
									
bertal zegt:
Leuke reactie , bedankt:):)
m.v.g. Bert Allers