KookJij

Informatie over vegeta

Beschrijving van vegeta

Wat is Vegeta? Zij die reeds naar Kroatië geweest zijn kennen het bekende blauwe pakje van Vegeta. Dit is waarschijnlijk het meest bekende exportproduct van Kroatië en nu ook in België te vinden in de meeste Turkse winkels. Kortom, experimenteer ermee. Maak eens een Kroatisch gerecht met gebruik van Vegeta of vrolijk de Belgische stamppot op met een vleugje Vegeta . Iedereen die eens Kroatisch gegeten heeft zal weten dat de gerechten een mild gekruide smaak kennen. Vegeta is een unieke mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen en wordt aan gerechten toegediend om de smaak te geven, echter zonder te overheersen, maar het accentueert juist de belangrijkste ingrediënten van een bepaald gerecht. De precieze ingrediënten van Vegeta zelf zijn strikt geheim gebleven. Het verhaal is dat het is ontwikkeld door een oud vrouwtje in Kroatië. De smaak van de mix was zo een succes dat het recept later door Podravka gekocht is en in massaproductie is gebracht. Vegeta is 4 decennia lang al een onmisbaar product in de Kroatische keuken.

Wist je dit over vegeta

Het verhaal is dat het is ontwikkeld door een oud vrouwtje in Kroatië. De smaak van de mix was zo een succes dat het recept later door Podravka gekocht is en in massaproductie is gebracht. Vegeta is 4 decennia lang al een onmisbaar product in de Kroatische keuken.

Smaak idee voor vegeta

Het is wel bekend maar wat kan je ermee klaarmaken? Is het lekker? Je kan het een beetje vergelijken met het Maggie blokje in de Nederlandse keuken. Alleen is Vegeta voor veel meer gerechten dan alleen soep te gebruiken. Men kan het gebruiken tijdens het koken, braden of in marinades. Vegeta is te gebruiken met vlees, groenten en allerlei soorten gerechten.

Vegeta