KookJij

Wilde beesten

Datum: 9 september 2010 Categorie: Vraagbaak, Recepten, Column Reacties: 1

Hoi An,

Nou, gezien het weer mis je op het ogenblik niet veel. Motorrijden is op dit moment echt geen lolletje lijkt me. Net zomin als paardrijden overigens, hoewel dat volgens mij toch minder risicovol is bij slecht weer. Als de paden erg blubberig zijn, kun je gewoon alleen maar rustig aan. En wat dan een prettige bijkomstigheid is, is dat een bospad geen snelweg is, je kunt dus net zo kalm aan als je maar wilt.

Om deze tijd van het jaar is het bos en ook de heide prachtig. Nog even en je vind langs de ruiterpaden weer prachtige paddestoelen en als in de herfst de zon nog wil schijnen is een ritje door het bos een waar feest. Tenminste……

Maeyke houdt niet van wild. Ze ruikt een hert of een wild zwijn al op enorme afstand. Terwijl haar soortgenoten, met wie we op pad zijn, nog rustig doorlopen, staat zij soms ineens vol op de rem. Dat geeft niet als we gewoon wat aan het stappen zijn, maar bij een snellere gang is dat niet zo fijn. Dan wordt je bijna over haar hoofd heen de bosjes in gelanceerd. En terwijl iedereen zich dan afvraagt wat er met haar aan de hand is, weet ik: er loopt hier ergens in de buurt een woest beest wat het volgens mijn paard waarschijnlijk op mijn vervoermiddel heeft voorzien. Uiteraard zijn we nog nooit aangevallen door enig in het wild lopend dier, maar volgens Maeyke kan je er gewoon nooit zeker van zijn dat er niet ooit een bij loopt met snode plannen. En dat betekent in haar geval dat er maar een weg te gaan is, n.l. de weg terug. Het is vervolgens vaak een gedoe om haar te overtuigen dat de weg vooruit net zo veilig is als de weg terug. Immers, je weet toch niet welke kant zo’n zwijn of hert van plan is op te gaan…..

In deze tijd kom je onze wilde vrienden vaker tegen. Ik heb Maeyke al vaak geprobeerd uit te leggen dat er geen reden is om bang te zijn omdat de woesteling die haar iets zou proberen aan te doen als smakelijk boutje zal eindigen op ons bord. Al die griezels hebben dus meer reden om bang te zijn voor ons, dan wij voor hen. Ze gelooft me nog altijd niet. Maeyke vraagt zich nog steeds af of wilde zwijnen toevallig ook niet erg gek kunnen zijn op paardenrookvlees…….

Hadden wij laatst niet afgesproken om hier in het bos een keertje wild te gaan spotten? Dan weet ik na afloop een heel leuk restaurantje waar ze heerlijke wildgerechten serveren. Snel afspreken?

Dikke kus,

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Oh, het zonnetje schijnt nu zo heerlijk! Kan niet wachten om een stukkie te toeren;);)

En de "zwijnentour" moeten we zeker binnenkort doen! Zooo bijzonder:D:D
Knuf, An.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten