KookJij

Wijn, paella en terrasjes.

Datum: 13 april 2011 Categorie: Nieuws, Eten en Drinken, Column Reacties: 0

Lieve vriendin,

Paarden eten heus geen vogeltjes! En ik denk eerlijk gezegd dat Meay ieder jaar weer de zwaluwen onder haar hoede neemt. Op dit moment staat ze daar ook maar in haar uppie en zal blij zijn met wat gezelschap, hoe klein dan ook. Laat je het weten als je de jonkies gespot hebt?

Wijn proeven? Ik ben je man, hoor. Alleen als ik het niet uit hoef te tuffen. Ik vind het altijd behoorlijk maf als je een lekker wijntje over je tong mag laten rollen, dat je het vervolgens weer uit moet spugen. Dan vraag ik altijd me af; is die nou wèl of niet te drinken?
Laat die boer maar komen, dan zorg ik voor een lekker hapje er bij, er staan er genoeg op KookJij.
Wat denk je hier van: vlammetjes? En dan afblussen met wijn, dat hoort.

En die pan van jou, wanneer ga je eens zorgen voor een overheerlijke paella? Toen ik twee jaar geleden voor vijf dagen in Barcelona was, kon ik er geen genoeg van krijgen, heerlijk! Voor mij geen getreuzel om lang de menukaart te bestuderen. Al die dagen heb ik dit maaltje besteld, in diverse variaties, dat dan wel. Zelf heb ik ook een paar keer een poging gewaagd, maar op één of andere manier krijg ik het niet voor elkaar om het zo lekker te krijgen zoals ik het daar gegeten heb.
Misschien heeft het wel gewoon te maken met het Spaanse sfeertje op dat schilderachtige plein met al zijn terrasjes. En natuurlijk de charmante kelners die hun uiterste best deden om het ons naar de zin te maken.

Over terrasjes gesproken; het was weer genieten, gisteren. In het zonnetje, vergezeld van een goed glas rosé, onderwijl zware en minder zware onderwerpen besprekend.
Want er zijn nu eenmaal zaken waar je niet omheen kunt, zoals die rottige schietpartij.
Wat wordt daar een ellende mee veroorzaakt! Als ik denk aan de mensen die daar op welke manier dan ook mee te maken hebben, geeft me dat een zwaar, heel zwaar gevoel.

Gelukkig zijn er ook heel veel mooie dingen waar we van kunnen genieten, zoals het filosoferen over het starten van een eigen eetgelegenheid (je). Of toch een ijssalon? Altijd blije mensen, want een ijsje scoor je over het algemeen met mooi weer en dan kijken ze altijd blijer.

Geef je Meay een knuffel van me?
En fluister haar maar in dat ze komende tijd goed moet opletten waar ze haar hoeven neerzet, zodat er geen jonge zwaluwen bedolven worden onder haar gewicht.

Tot bij de wijnproeverij!

Liefs,

An.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten