KookJij

Wat kookkunsten zeggen over jou (of je partner)

Datum: 19 november 2015 Categorie: Wist je dat? Reacties: 2

De manier waarop we koken geeft iets weg van het karakter van de chef. Benieuwd wat jouw kookkunsten over je zeggen of wil je meer ontdekken over je partner? Lees dan snel verder.

De magnetronmaaltijd chef

Iemand die voor een maaltijd kiest die slechts hoeft worden opgewarmd in de magnetron vindt dat hij of zij zijn tijd beter kan spenderen. Deze chef houdt van simpelheid en eenvoud en vermijdt liever ingewikkelde situaties.

De gezond groen chef

Een chef die voor lekker gezond kiest, kiest voor een bewust leven. Hierbij denken ze niet alleen aan zichzelf maar ook aan hun medemens en het milieu.

De comfort food chef

Deze chef is het tegenovergestelde van ‘gezond groen’. Er wordt minder aandacht besteedt aan calorieën bij het kiezen van een maaltijd. Een comfort food maaltijd wordt vaak gekozen uit nostalgie, vaak zal er dan ook tijdens het koken of eten ook een herinnering worden gedeeld.

De chef zonder receptuur

Een creatieve geest in de keuken geeft vaak aan dat ook in het dagelijks leven regels niet erg nauw worden genomen. Deze chefs vallen regelmatig terug op eigen ervaringen en gevoelens en zijn onafhankelijk. Deze chef is niet gemakkelijk te kooien en kiest zijn/haar eigen levensloop.

De heerlijk exotisch chef

De chefs die het liefst exotisch eten voorschotelen zijn open ingesteld, maar dragen iets mysterieus met zich mee. Zoals hun maaltijden wellicht al doen verklappen is avontuur belangrijk voor deze personen.

Chefs die heel…veel…eten maken

Een volle pan of barbecue met heerlijk gegrilld vlees. Deze chefs weten wat ze doen en willen anderen graag laten genieten. Stiekem maakt deze chef ook graag een beetje indruk op zijn/haar gasten. Deze grillmeesters zijn stoer van buiten maar binnenin schuilt er een chefje dat graag een complimentje krijgt.

Wil jij ontdekken wat jouw kookkunsten zeggen over jou? Probeer een van onze recepten uit en laat je ware aard naar boven komen!

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Verwarrend, ik ben sowieso een mens van tegenstellingen, maar 5 chefs in 1 is een beetje veel. :-) Ik herken een beetje van mezelf in allen behalve de Magnetron-chef.Ik let doorgaans op gezonde groen, de beschrijving past ook.
Maar comfort food komt hier regelmatig ook op tafel, moet kunnen ;-)En koken met of zonder recept doe ik ook 50/50 Ik neem het wel nauw met regels maar
bepaal zelf welke weg ik wil gaan :P Exotisch eten met veel kruiden en specerij:en en aparte ingrediënten ,daar was ik als kind al dol op! Tot slot maak ik nog heel vaak veel te veel! De dochters zijn de deur uit al komen ze wel vaak free mealen ;-) Maar van bv gourmet kunnen we daarna nog zeker 2 dagen eten. Ik maak daarbij, en ook bij gewone maaltijden graag veel bijgerechten.
Dat vind ikzelf zo lekker! Chinees of Indonesisch worden zo bijna een rijsttafel, Italiaans voor een hele grote familie ;-) Maar ik ben tegen voedselverspilling en de dochters nemen graag een bakje mee. Of ik zet het in de vriezer .
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Haha! Ik zie meerdere chefs in mij! Het mooie is ook gewoon alles kunnen combineren om de heerlijkste gerechten te maken.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten