KookJij

Soep, heerlijk gezond!

Datum: 20 januari 2015 Categorie: Inspiratie, Recepten Reacties: 1

Soep is een heerlijke lichte variant voor het avondeten. In de meeste soepen zit namelijk maar weinig vet en juist veel belangrijke vitaminen, mineralen en vezels. Soep past daarom heel goed in een gezond voedingspatroon.

Wist je trouwens dat mensen die met enige regelmaat soep eten, gemiddeld minder last hebben van overgewicht en een te hoog cholesterol? Naast soep als diner, kun je het ook prima eten als lunch of tussendoortje. Soep is een gezonde hongerstiller, die er voor zorgt dat je minder andere (ongezondere) dingen zal gaan eten.

Maar wat voor soep kies je dan? Voor soepinspiratie is het boek Soep – bij Janneke thuis een aanrader! Het boek van kookboekenauteur en foodstyliste Janneke Philippi biedt meer dan vijftig soepen voor lunch, borrel en diner. Van soep voor een sneeuwwitte winterdag of juist een licht voorjaarssoepje met prille lentegroenten. En natuurlijk vind je er ook meer dan genoeg inspiratie voor gerechtjes bíj de soep. Een gezonde en lekkere variant is de waterkerssoep met pestocroutons die je kunt serveren met soepstengels met tijm.

Een heerlijk avondmaaltijd: Waterkerssoep met pestocroutons geserveerd met Soepstengels met tijm

Boek: Soep - bij Janneke thuis

Kijk voor meer informatie over een gezonde levensstijl op gezondengewicht.nl. Meer soep inspiratie vind je in het boek Soep - bij Janneke thuis

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Voor mij, zonder soep geen avondmaal !!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten