Recept
« Terug naar recepten
					
						Soepstengels met tijm
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Soepstengels met tijm
Leuk en lekker huisgemaakte soepstengels!
            
            
					
									Recept van:
									Nadine  
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Soep - bij Janneke thuis
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Soepstengels met tijm te bereiden
- Strooi 1 theelepel zout in een kom. Zeef er de bloem boven. Maak een kuiltje in het midden en doe er de gist in. Voeg langs de rand de olijfolie en 125 ml handwarm water toe. Kneed met de keukenmachine tot een soepel deeg. Vorm er een deegbal van en laat het deeg onder een schone keukendoek 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
- Druk het deeg plat en rol het uit tot een rechthoekige lap van 1/2 cm dik. Snijd het deeg met de pizzasnijder in repen. Leg de repen met genoeg tussenruimte op de bakplaat en laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen onder de doek. Verwarm intussen de oven voor tot 220 ºC.
- Bestrijk de deegrepen dun met ei en bestrooi ze met het zeezout en de tijmblaadjes. Bak de soepstengels in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Dit recept komt uit het kookboek: Soep - bij Janneke thuis. De soepstengels met tijm zijn heerlijk bij de waterkerssoep met pestocroutons. 
									 
                    


 
					

