KookJij

Rijkdom

Datum: 26 februari 2014 Categorie: Column Reacties: 15

Kort geleden las ik een artikel over een dame die een ton had gewonnen in een loterij. Hoe fijn is dat? En dan maar bedenken hoe al die euro's te gaan besteden. Een nieuwe auto was niet nodig, want die kreeg ze ook bij het winnend lot. Er gaat wel wat naar de belasting, maar dan blijft er toch een leuk centje over.

Zo ging ik aan het nadenken.... Wat zou ík daar nu eens mee gaan doen? Te weinig om er ons droomhuis mee te kopen, dan is er een nulletje meer nodig. Maar of dat ook echt nodig is? Wij zijn gehecht aan ons rijtjeshuisje. Reizen? Daar ben ik gek op, er is nog zoveel te zien! Maar mijn ventje is niet zo'n reiziger, dat wordt dan weer lastig.

Hoog op mijn verlanglijstje staat de ideale keuken. Alles binnen handbereik, veel ruimte, en de mooiste keuken-hebbedingetjes. Ook dat wordt een probleempje. De keuken is namelijk het domein van manlief. Niet wat koken betreft, maar wel qua inrichting. Het lijkt wel een museum. Gezellig, dat wel.

Maar toch is het leuk om te bedenken wat je met een grote som geld zou gaan doen. Zou het fijn zijn om een schare van personeel te hebben? Eén voor de schoonmaak, één als chauffeur? Behalve een kok, die komt er bij mij niet in. Want dat blijft mijn lust en leven! Ik hou het maar bij het oude. En mocht ik ooit eens personeel hebben, dan zal ik met liefde voor ze koken.

Trouwens, de dame die de loterij heeft gewonnen; ze zou al dat geld zo willen inruilen voor een fijne relatie en eventuele kinderen.

Dat lot heb ik al gewonnen!

Anna Koudys.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Geluk zit ook niet in het geld. Albert, een mooie uitspraak.
Dank je Ans. Ons fijne gezin is meer waard dan welke hoofdprijs dan ook.
Gerard, geld is niet het belangrijkst, kokkerellen kan ook met een low budget.

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Maar Anna dat was ook precies wat ik bedoelde te zeggen....


Gerard
Cor Snijders

Cor Snijders zegt:
Haha Anna, mooie column. Leuk is dat, fantaseren wat je met een berg geld zou doen. Eerlijk gezegd weet ik het niet. Ik heb al een fiets, en verder redelijk goedkope hobby’s. Je kunt natuurlijk proberen nog rijker dan Bill Gates te worden. Maar ben je dan gelukkig? Dat zit meer in kleine dingen én in tevreden zijn met wat je hebt, de mogelijkheden ervan zien. Maar nou hou ik op want anders barst de filosoof in me los...
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank je, Cor. Mooie filosofische woorden. :-)
wh hendriks

wh hendriks zegt:
Ach, ik hoef niet te zwemmen in mijn geld, maar pootje baden vind ik wel lekker.

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten