KookJij

Kiezen of delen

Datum: 8 september 2012 Categorie: Algemeen, Column Reacties: 3

Hoi An,

Grappig hoor, zo’n inmaakfabriekje, waar je van allerlei soorten fruit iets lekkers maakt (met dank voor de heerlijke bramenjam!).
Op de televisie, zie ik de laatste weken ook een “inmaakfabriekje”.
Met de verkiezingen voor de deur proberen onze lijsttrekkers elkaar “in te maken” om op die manier de meeste stemmen voor hun partij binnen te halen. Ik volg dat alles met belangstelling, want de partij kiezen die het beste past bij mijn smaak valt deze keer niet mee. Als je ze hoort redeneren, hebben ze allemaal de beste bedoelingen met ons land en gaat het alleen maar om de verschillen in de manier waarop zij het doel willen bereiken.
Omdat ze weten dat ze hun manier niet aan iedereen kunnen verkopen, zal het resultaat zijn dat verschillende partijen samen een regering zullen moeten vormen. Zeg maar, een potje jam, maar dan met verschillende soorten fruit.
Snap jij dan waarom ze maar blijven roepen met wie ze wel, maar vooral met wie ze straks niet een nieuw kabinet willen vormen? Wie gelijk heeft, maar vooral wie er geen gelijk heeft? Ik begrijp daar dus eigenlijk niets van, ze hebben toch allemaal het beste met ons voor?

In jouw potjes jam passen verschillende smaken altijd prima bij elkaar. Een zure citroen past uitstekend bij een heerlijk zoete aardbei en een stengeltje rabarber kan er ook nog gezellig bij. Het wordt altijd lekker!
Dus misschien moet je de heren in Den Haag maar eens een receptje toesturen. Dan begrijpen ze misschien dat hun verschillende smaken best samen in een potje passen als ze dat potje maar samen willen delen.

Ik wens iedereen veel sterkte met kiezen volgende week!

Knuf,

Nic.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Anna

Anna zegt:
Ik zal eens gaan nadenken over een receptje met mooie ingredienten, zodat ze daar een mooi samenwerkingsgerecht van kunnen brouwen:p:p
Nicoline

Nicoline zegt:
Beetje rood, beetje groen. Wat rechtsdraaiend spul......:p
Anna

Anna zegt:
Hihi:p:p;);)

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten