KookJij

Kerst Prijsvraag

Datum: 2 december 2009 Categorie: Tips, Recepten, Column Reacties: 8

Wie weet van deze basis-ingredienten een heerlijk kerstverhaal te bereiden? Degene die het meest originele, emotionele, dramatische of leuke kerstverhaal schrijft ontvangt een mooie prijs.

"Vertwijfeld kijkt Marc van de boardingpas in zijn

hand naar het bord boven zijn hoofd.

“KL-517 now boarding” leest hij. Het flitst door zijn

hoofd: ”Wat nu?” Zijn bagage is al in

het vliegtuig, het kostbare kleine pakje goed weggestopt…

Op een halve dag vliegen bij Marc vandaan kijkt Anita

op haar horloge. Het vliegtuig kan elk moment opstijgen.

Ze glimlacht: “Met kerst zal hij hier zijn, alle ingrediënten

voor de kerstmaaltijd heb ik al in huis.”
"

U kunt tot uiterlijk 31 december 2009 uw verhaal mailen naar [email protected]


Informatie over de Pizzarette

In de stijl van gourmetten maakt ieder zijn eigen mini pizza's in 5 minuten klaar aan de terracotta tafel-oven. In tegenstelling tot gourmetten heeft u bij de Pizzarette geen last van stank en walm omdat er geen vet wordt gebruikt.

Bij de Pizzarette zit alles wat je nodig hebt om zelf op tafel de lekkerste mini-pizza’s te bakken. Spatels, bakplaat, deegvorm en een boekje met tips en recepten.

Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door:« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

karola

karola zegt:
Hoeveel woorden mag het verhaal zijn?
Anna

Anna zegt:
Hoi Karola,

Dat maakt niet zoveel uit, we willen de inzenders niet gaan beperken. We kijken uit naar de inzendingen!
Veel schrijfplezier!

Groetjes, Anna.
willemina1956

willemina1956 zegt:
begrijp ik het goed, ik ben al even uit NL weg maar gaat het verhaal over spatels bakplaat deegvorm etc., dus moeten deze woorden erin voorkomen?
Anna

Anna zegt:
Hoi Willemina,

De Pizarette is de hoofdprijs, dus daar hoeft het verhaal niet over te gaan. De bedoeling is dat je van de cursief geschreven zinnen ("Vertwijfeld kijkt Marc" enz.) een verhaal (af) maakt.
We kijken uit naar je inzending!
Groetjes,
Anna
KookJij.
Doriet Janssen

Doriet Janssen zegt:
Het was 23 december 1974,ik was hoogzwanger en uigerekend op 5 januari.Op een of andere manier had ik toch een voorgevoel dat ik maar beter op tijd aan het kerstdiner moest beginnen.Ik had een grote pan rundvleessoep opgezet zodat hij lekker op een klein pitje kon trekken.Vervolgens een flink stuk rundergebraad aangebraden dat het lekker gaar kon sudderen.sÁvonds toen ik naar bed ging dacht ik, zo morgen de soep afmaken
en de aardappelen alvast schillen en de groente schoonmaken en het dessert en dan is het eerste kerstdag maar een peuleschil.s'Morgens bij het van de trap afkomen brak plotseling het vruchtwater en liet het zich aanzien dat ons kindje al op 24 december zou komen.De vroedvrouw kwam even langs om te kijken of ik uit bed mocht dat was gelukkig wel het geval want er moest nog het een en ander gebeuren en ik heb wel een man die alles kan behalve koken!Dus kon ik alles nog zover klaarmaken dat de aardappels en groenten alleen nog gekookt moesten worden dan was alles klaar.sÁvonds was Donna Summer op tv in de show van Sjef van Oekel en ik was te moe om nog te kijken dus op tijd naar bed gegaan.s'Nachts bebonnen de weeen en om vier uur s'nachts werd onze mooie dochter geboren maar liefst 8 pond en mooie donkere haren en wat waren we blij.En we hebben heerlijk gegeten die eerste kerstdag dankzij mijn voorgevoel.En mijn man heeft keurig ons diner geserveerd alsof hij de gastvrouw was,Dit was ons onvergetelijk en gelukkigste kerstfeest dat we ooit hadden
mia7

mia7 zegt:
Doriet,wat een mooie kerst !Nee dit vergeet je nooit meer. En dan met zo een wondertje...bijzonder .:)
ger heyman

ger heyman zegt:
Dag, mag ik iets vragen. Heb je in Beesel gewoond en in Reuver op school gezeten? groet Ger
karola

karola zegt:
Nee hoor, ik heb in Keulen op school gezeten en nooit in Beesel gewoond.
Groeten karola

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten