KookJij

Hobbykok? Waarom werk je dan niet in de horeca?

Datum: 25 juni 2013 Categorie: Wist je dat?, Algemeen, Vraagbaak Reacties: 6

Vaak krijg ik de vraag waarom ik niet in de horeca werk. Dit omdat ik gek ben op koken en bakken.

Mijn reden hiervoor is, ik wil geen "productie" werk doen als het op eten maken aankomt, en ik wil niet werken op tijden dat andere mensen vrij zijn (en dan bedoel ik voornamelijk de feestdagen). Met de feestdagen ben ik liever bij mijn gezin en familie.

Nou zal je wel denken, waar gaat dit heen? Waar het heen gaat, ik ben eigenlijk wel benieuwd of het zelfde jullie wel eens gevraagd wordt en wat dan jullie antwoorden zijn.

Maar dat is niet het enige, ben ook heel benieuwd naar wat jullie zoal maken in de keuken. En dan doel ik op maken van nieuwe dingen. Dat wil zeggen, zelf recepten bedenken. De reden dat ik dit vraag en hier benieuwd naar ben is omdat bij ons regelmatig de vraag "wat gaan we eten" met als antwoord "weet ik niet?" gesteld wordt.

Vaak kijk ik dan wat er in huis is en ga daar mee aan de slag. 9 van de 10 keer komt hier een heerlijk gerecht uit voort. Soms zijn de combinaties misschien wel een beetje raar, maar overheerlijk. Meestal zijn het vlees-/visgerechten, maar ook zo nu en dan wel eens vegetarische gerechten.

Koken is mijn hobby, en bij jullie?

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Tania

Tania zegt:
Hoe herkenbaar. Zoals waarschijnlijk velen krijg ook ik regelmatig de opmerking dat ik m'n roeping gemist zou hebben. Het dagelijkse koken is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een tijdrovende hobby. Toch zou ik er m'n werk niet voor willen opgeven. Wat al genoemd werd, werken wanneer alle familieleden en vrienden vrij zijn, lange dagen......dat heeft niet mijn voorkeur. Laat mij maar lekker recepten lezen, produkten uitproberen, familieleden verrassen en om niet te vergeten eten bereieden wat ik zelf lekker vind. Een hobby die heel veel kanten uitkan en niet snel verveelt. Eten moeten we toch tenslotte. Natuurlijk is niet alles wat ik bereid lekker of een kunstwerk, maar als er na het eten verteld wordt hoe lekker het weer was ben ik tevreden. Ik maak graag recepten met als uitgangspunt seizoensprodukten en merk zelf dat ik wanneer ik eenmaal een produkt aan het ontdekken ben dit bepaalde produkt ook veelvuldig kan bereiden in verschillende recepten. Van het een komt het ander en zo combineer ik net zo lang totdat ik het een beetje beu raak.

Wat er ook gebeurt met eten bij mij thuis......saai is het zeker niet. Er komen maar weinig recepten steeds weer in dezelfde vorm terug. Dit is eigenlijk alleen voorbehouden aan enkele stamppotten zoals van zuurkool, wortel of aan een erwtensoep. Dat zijn nou eenmaal gerechten die naturel heerlijk zijn en blijven.

Om het mezelf makkelijk te maken bepaal ik een keer per week wat er ongeveer gegeten gaat worden. Zo heb ik geen stress op de dagen dat ik werk en voor de gezinsleden is het duidelijk en hoeft er alleen op het whitebord gekeken te worden. Afwijken van het dagmenu is geen probleem, maar een vooropgezet plan werkt voor ons meestal prima.
Harry

Harry zegt:
Leuk om dit zo te lezen! Er zijn vast nog wel meer mensen die deze vraag wel eens naar hun hoofd hebben gekregen.
monique

monique zegt:
Ook ik ben een echte hobbykok, ondanks dat ik op het moment niet werk heb ik mn hele leven in de horeca gewerkt en dat heb ik altijd met heel veel plezier gedaan.
Daar komen dan ook de meeste recepten vandaan die ik een eigen twist geef en er iets aan toevoeg of weg laat.
Op het moment zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden voor een klein zaakje gelegen naast het cafe van een vriendin, daar willen we een "snackzaakje" van maken, zodat vanaf het terras snacks etc. besteld kunnen worden.
En dan niet een simpel broodje kaas of hamburger wat je in de friture krijgt, maar meer de culinaire kant uit, meer apart en mooi geserveerd.
Ideeën genoeg!
Dus nu maar duimen dat de benodigde vergunningen verleend worden!
Harry

Harry zegt:
Monique,
Mocht het zover komen dan houdt ik me zeker aanbevolen ;)
raymond van geijn

raymond van geijn zegt:
Op mijn 12e jaar moest ik een beroepskeuze maken, mijn vader was voor de tweede wereld oorlog en ook in de tweede wereld oorlog top kok in de port van cleve, hij vertelde mij dat als ik kok of politie agent zou worden, hij mij de benen zou breken. (letterlijk) Ik ben toen in de grafische wereld terecht gekomen, maar het koken zit ons in de genen en dus kook ik nog elke dag met plezier.
Horeca apparatuur

Horeca apparatuur zegt:
Mooi artikel!

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten