Recept
« Terug naar recepten
					
						Vriendschapsbrood
						PT100M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vriendschapsbrood
Een heerlijk vriendschapsbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Barbara Metz
								
																
									Bereidingstijd:
									 100 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
 - > Brood - Bakken
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									mijn oude recepten lijst/boek
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vriendschapsbrood te bereiden
   Dit beslag mag nooit in de koelkast!
Het moet "warm"staan (op het aanrecht latenstaan).
Afdekken met theedoek, want het moet "ademen",
daardoor vermeerdert het beslag.
dag 1: beslag is gemaakt en nu laten rusten zoals boven is aangegeven.
dag 2: roer een paar keer per dag door met houten lepel, dek af en was de pollepel af.
dag 3: roer weer door (1x).
dag 4:beslag "bijvoeden".
250 ml melk
125 gr bloem
200 gr suiker
dag 5: roer vandaag een paar keer per dag door.
dag 6: roer 1x door.
dag 7: roer 1x door.
dag 8: roer 1x door.
dag 9: doe hetzelfde als bij dag 4,maar... verdeel de hoeveelheid over 4 bakjes en geef er 3 weg (aan vrienden /familie).
dag 10: het overgebleven deeg vul je nu aan met:
50 ml olie
200 gram noten óf rozijnen
3 eieren
250 gr bloem
200 gram suiker
2 theel bakpoeder
1 theel zout
2 theel kaneel
1 goudreinet (in stukjes).
Beslag goed doorroeren.
Cakeblik invetten.
90 min bakken 170°C
									Het moet "warm"staan (op het aanrecht latenstaan).
Afdekken met theedoek, want het moet "ademen",
daardoor vermeerdert het beslag.
dag 1: beslag is gemaakt en nu laten rusten zoals boven is aangegeven.
dag 2: roer een paar keer per dag door met houten lepel, dek af en was de pollepel af.
dag 3: roer weer door (1x).
dag 4:beslag "bijvoeden".
250 ml melk
125 gr bloem
200 gr suiker
dag 5: roer vandaag een paar keer per dag door.
dag 6: roer 1x door.
dag 7: roer 1x door.
dag 8: roer 1x door.
dag 9: doe hetzelfde als bij dag 4,maar... verdeel de hoeveelheid over 4 bakjes en geef er 3 weg (aan vrienden /familie).
dag 10: het overgebleven deeg vul je nu aan met:
50 ml olie
200 gram noten óf rozijnen
3 eieren
250 gr bloem
200 gram suiker
2 theel bakpoeder
1 theel zout
2 theel kaneel
1 goudreinet (in stukjes).
Beslag goed doorroeren.
Cakeblik invetten.
90 min bakken 170°C
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marja zegt:
                    
tini zegt: