KookJij

Vriendschapsbrood

Een heerlijk vriendschapsbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mijn oude recepten lijst/boek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vriendschapsbrood te bereiden

Dit beslag mag nooit in de koelkast!
Het moet "warm"staan (op het aanrecht latenstaan).
Afdekken met theedoek, want het moet "ademen",
daardoor vermeerdert het beslag.
dag 1: beslag is gemaakt en nu laten rusten zoals boven is aangegeven.
dag 2: roer een paar keer per dag door met houten lepel, dek af en was de pollepel af.
dag 3: roer weer door (1x).
dag 4:beslag "bijvoeden".
250 ml melk
125 gr bloem
200 gr suiker
dag 5: roer vandaag een paar keer per dag door.
dag 6: roer 1x door.
dag 7: roer 1x door.
dag 8: roer 1x door.
dag 9: doe hetzelfde als bij dag 4,maar... verdeel de hoeveelheid over 4 bakjes en geef er 3 weg (aan vrienden /familie).
dag 10: het overgebleven deeg vul je nu aan met:
50 ml olie
200 gram noten óf rozijnen
3 eieren
250 gr bloem
200 gram suiker
2 theel bakpoeder
1 theel zout
2 theel kaneel
1 goudreinet (in stukjes).
Beslag goed doorroeren.
Cakeblik invetten.
90 min bakken 170°C

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tini

tini zegt:
Lekker.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
De ingrediëntenlijst is het begin (start) van HERMAN. Succes:)
Marja

Marja zegt:
Is dit het beginrecept van "Herman"?? Heb zin om het weer eens te maken, maar heb geen beslag meer. Ik heb het trouwens regelmatig in de vriezer gedaan en daarna weer opgepakt. Ging prima...
Gré Koomans

Gré Koomans zegt:
Dat is lang geleden dat ik die gemaakt heb heel erg leuk om hem terug te zien.
anneke de Vries

anneke de Vries zegt:
Heerlijk! Onze dochter zei laatst mam hadden we Herman nog maar he die was zo lekker! Ik stuur hem door naar haar! Bedankt!
jacques joosten

jacques joosten zegt:
Alles wat moet gisten mag nooit in de koelkast. Gistbacteriën vatten gauw kou en worden ziek of gaan dood :?