KookJij

Zuurkoolschotel met kabeljauw

Een heerlijk zuurkoolschotel met kabeljauw recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Marco Kook en Recepten Site
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolschotel met kabeljauw te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de vis af, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schenk de wijn erover.
Ontvel de tomaten.
Laat de zuurkool uitlekken.
Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de zuurkool over de bodem van de schaal.
Laat de vis goed uitlekken en leg ze met de tomaten op de zuurkool. Verdeel de rest van de zuurkool erover.
Bestrooi het met peper naar smaak.
Roer de crème fraiche, het ei en de geraspte kaas door elkaar en verdeel dit mengsel over de zuurkool.
Bestrooi met paneermeel en leg er vlokjes boter erop.
Zet het gerecht 35 min. in de voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst