KookJij

Zuurkool met Fazant I

Dit is de klassieke receptuur van Fazant met zuurkool.
Recept van:
Bereidingstijd: 195 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.van der Hoeden
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met Fazant I te bereiden

1).Laat in de grote pan met dikke bodem de boter smelten met het ganzenvet op laag vuur.
2).Hierin worden de uien aangefruit.
3).Wanneer deze zacht zijn kan de knoflook er in met de jeneverbessen, purut en salam, karwei, koriander en peperkorrels.
4).Zodra dit gaat geuren doen we er de uitgeknepen zuurkool in met de fond en witte wijn, de krenten, de appel en de kweepeer. Roer dit goed om en breng dit op temperatuur.
5).We schuiven dan het geheel de oven in voor 90 minuten. Deksel er op.
6).We leggen nu de dijen-poten in de pan, bedekt met een laag zuurkool. Dit gaat weer 1/2 uur in de oven. Deksel er op.
7).We leggen de fazantenborsten nu ook in de pan er bij, ook weer bedekt door een laagje zuurkool. We laten het nog eens een 45 minuten in de oven sudderen. Deksel er op.
8).Ondertussen hebben we tijd genoeg gehad om een lekkere aardappelpuree te maken, die we serveren met gesmolten boter.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP: Een lepel aardappelpuree, geflankeerd door een schep zuurkool met een fazantenbout en een fazantenborst. Voor de liefhebbers een lepeltje gesmolten roomboter en nog een flinke draai peper.
**************************
WE drinken hierbij een volle witte wijn,welke is opgevoed in houten vaten of een lichte rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Bert, het is bedoeld als basis recept. Het moest eenvoudig en makkelijk blijven. Je kunt het op allerlei manieren verfraaien.
Ja. De fazantenjacht is nu nog gesloten!
Jan A.
Bertal

Bertal zegt:
Jan, één mooi recept, maar we zullen het maar bewaren voor het wildseizoen.
Succes. :);)m.v.g. Bert