KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Zanddeeg ideaal voor uitsteekvormen, koekjesvormen

Maak zelf de leukste koekjes voor elke gelegenheid
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Snij de boter in kleine blokjes. Neem een grote kom en zeef de bloem en het bakpoeder in de kom. Voeg de suiker, een snuifje zout, de eierdooiers en de boter toe. Meng met een spatel, mixer of met de hand alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg.
  2. Rol het deeg op tot een bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
  3. Druk met een steekvormpje figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat. Op www.koekjesvorm.be kan je enkele leuke vormen vinden!
  4. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze opnieuw uit en druk er meer vormpjes uit tot je deeg helemaal opgewerkt is.
  5. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten op 170 graden goudbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden. Bestuif de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker. TIP: Gebruik voldoende extra bloem om de vormpjes uit te steken. Gebruik een smal glad voorwerp (bv. plamuurmes) om de uitgestoken vormpjes op te pakken en te verplaatsen. Hoe wordt het recept bereidt?

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ah! Deze ga ik binnenkort eens proberen. Mijn dochterje (5) wil altijd heel graag koekjes bakken :) Ben benieuwd!