Recept
« Terug naar recepten
Zanddeeg ideaal voor uitsteekvormen, koekjesvormen
PT10M
Zanddeeg ideaal voor uitsteekvormen, koekjesvormen
Maak zelf de leukste koekjes voor elke gelegenheid
Recept van:
G Cuypers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Koekjesvorm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zanddeeg ideaal voor uitsteekvormen, koekjesvormen te bereiden
- Snij de boter in kleine blokjes. Neem een grote kom en zeef de bloem en het bakpoeder in de kom. Voeg de suiker, een snuifje zout, de eierdooiers en de boter toe. Meng met een spatel, mixer of met de hand alle ingrediënten tot een stevig en glad deeg.
- Rol het deeg op tot een bol, rol in folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
- Druk met een steekvormpje figuren uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat. Op www.koekjesvorm.be kan je enkele leuke vormen vinden!
- Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze opnieuw uit en druk er meer vormpjes uit tot je deeg helemaal opgewerkt is.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten op 170 graden goudbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden. Bestuif de afgekoelde koekjes eventueel met poedersuiker. TIP: Gebruik voldoende extra bloem om de vormpjes uit te steken. Gebruik een smal glad voorwerp (bv. plamuurmes) om de uitgestoken vormpjes op te pakken en te verplaatsen. Hoe wordt het recept bereidt?
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Cuypers G. zegt:
deze en andere leuke vormen zijn te vinden op:
www.koekjesvorm.be