KookJij

Witloftaart met ham en kaas

Deze taart is min of meer afgeleid van mijn gewokte witlof maar dan in de vorm van een hartige taart. Het grote voordeel is dat je dan meteen een complete maaltijd hebt. Gewoon allemaal normale ingrediënten en iedereen die van witlof met ham en kaas houdt zul je hier een groot plezier mee kunnen doen. TIP: Voor een snellere versie kun je ook een kant en klaar bladerdeeg gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloftaart met ham en kaas te bereiden

  1. Voor het deeg: meng alle ingrediënten door elkaar en maak hiervan een mooi glad deeg. Bekleed hiermee de springvorm en bak dit ongeveer 10 tot 15 minuten voor een drogere bodem, in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  2. Voor de vulling: haal de bittere kern uit de witlof en snij deze in boogjes, snij de uien fijn.
  3. Bak in een wok of hapjespan de ui glazig, voeg de witlof en de ham toe en wok dit gedurende 10 minuten, voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm.
  5. Klop de eieren met de room en voeg peper en zout toe en giet dit over het witlof, ui, ham mengsel.
  6. Bedek het geheel met de plakjes kaas.
  7. Bak de taart 30 tot 35 minuten in de oven op 200 graden.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Je kunt de taart mooi garneren met een fijngesneden bosuitje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst