KookJij

Vruchtenbrood

Een heerlijk vruchtenbrood recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 brood personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vruchtenbrood te bereiden

1. Vet een broodvorm van 900 g in met de boter en bedek de boter met bakpapier.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Roer de suiker, de banaan, de sukade, de noten en de cranberry's erdoor.
3. Meng in een andere kom het sinaasappelsap, de eieren en de olie tot een gladde massa. Voeg dit toe aan de droge ingredienten en meng alles goed. Schep het mengsel in de ingevette broodvorm.
4. Bak het brood 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C tot het stevig aanvoelt, of tot een metalen pin er weer schoon uitkomt.
5. Haal het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
6. Leng de poedersuiker aan met een beetje water en besprenkel hiermee het brood. Strooi het raspsel erover. Laat het glazuur drogen; snijd het brood voor het serveren in plakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Irmgard, als je het recept wilt bereiden in een broodbakmachine, alles gewoon samen toevoegen. Kan geen probleem zijn. Veel succes met het bakken. Hilde Kookjij
Irmgard

Irmgard zegt:
Ik bedoel kneden met de broodbakmachine.
Irmgard Segerink

Irmgard Segerink zegt:
Kan je niet eerst het recept kneden, en dan alsnog met de hand de tutti frutti er door heen mengen?
perzona

perzona zegt:
Hoeveel theelepels bakpoeder voor dit recept?
jim

jim zegt:
;)lekker brood