KookJij

Vruchtenbrood

Een heerlijk vruchtenbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Een beetje van dit, een beetje van dat en veel van mijzelf.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vruchtenbrood te bereiden

Het brood:
Meng in de kom bloem, zout, boter, suiker en kokos. Voeg melk, ei en gist toe. Begin met een stevige vork of spatel het mengsel tot een homogeen deeg te maken. Keer de kom om op een licht met meel bestoven werkvlak. Kneed het deeg vervolgens ruim 10 minuten stevig door. Doe de klomp deeg weer terug in de kom. Bestrijk heel licht met een drupje olie. Dek de kom af (vochtige doek of huishoudplastic). Laat het deeg 1½ tot 2 uur rijzen.

De tutti frutti 1 à 2 uur weken in koud water. Snijd de tutti frutti in grove stukken. Hak walnoten en amandelen grof.

Sla het deeg neer. Rol op een licht met meel bestoven werkvlak het deeg uit tot een flinke lap ( ong 30 x 35 cm). Verdeel tutti frutti en de noten over deze lap. Rol de lap voorzichtig op. Vorm een brood. Leg het brood op de bakplaat en laat het nog ongeveer 30 minuten rijzen (in een plastic zak).

Verwarm de oven voor op 200° C. Bak het brood gedurende 10 minuten op 200° C en daarna nog 35 minuten op 180° C. Het brood is gaar als het bij kloppen op de onderkant hol klinkt. Nog niet gaar? Geef nog enkele minuutjes op 180° C. Laat afkoelen op een rekje.

Mijn kookverhaal (cock keijzer)

Ik kwam bij de Lidl erg lekkere en voordelige tutti frutti tegen en wilde hiermee een brood bakken. Bij de samenstelling van het recept heb ik mij laten inspireren door een aantal recepten, die ik van internet geplukt heb. Hierna ben ik aan het uitproberen en verbeteren geslagen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst