KookJij

Varkensoester 'tonnato-style'

Varkensoester 'tonnato-style'
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 305 kCal energie
49 Gram eiwit
10 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: John West - Vis op zijn Best
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensoester 'tonnato-style' te bereiden

  1. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de tonijn met 1 ansjovisfilet en de mayonaise.
  2. Verdun de tonijnmayonaise met de wijn.
  3. Snijd de kappertjes klein en voeg toe aan de tonijnmayonaise.
  4. Meng met een lepel of spatel en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan.
  5. Wrijf de varkensoesters in met de olijfolie, zout en peper.
  6. Gril de oesters in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar.
  7. Laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  8. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Snijd de varkensoesters in schuine plakjes en leg deze op een bord.
  9. Verdeel de tonijnmayonaise erover en garneer met rucola en pijnboompitten.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

TIP: Lekker met geroosterde aardappels met zeezout en haricots verts met spekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst