Recept
« Terug naar recepten
					
						Varkensoester 'tonnato-style'
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Varkensoester 'tonnato-style'
Varkensoester 'tonnato-style'
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									305 kCal energie
49 Gram eiwit
10 Gram vet
5 Gram koolhydraten
								49 Gram eiwit
10 Gram vet
5 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									John West - Vis op zijn Best
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Varkensoester 'tonnato-style' te bereiden
- Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de tonijn met 1 ansjovisfilet en de mayonaise.
- Verdun de tonijnmayonaise met de wijn.
- Snijd de kappertjes klein en voeg toe aan de tonijnmayonaise.
- Meng met een lepel of spatel en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan.
- Wrijf de varkensoesters in met de olijfolie, zout en peper.
- Gril de oesters in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar.
- Laat het vlees 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Snijd de varkensoesters in schuine plakjes en leg deze op een bord.
- Verdeel de tonijnmayonaise erover en garneer met rucola en pijnboompitten.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
TIP: Lekker met geroosterde aardappels met zeezout en haricots verts met spekjes.
									 
                    





 
					