KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Ui, ei en tomaat

Een heerlijk ui, ei en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
  2. > Dranken - Warm
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Smelt de boter in de pan.
Snipper de ui en bak deze glazig.
Snij de tomaten klein en voeg deze toe.
Strooi er wat peper en zout over.
Als de tomaten zacht zijn geworden, de eieren een voor een toevoegen onder voortdurend roeren.
Als het vocht verdampt is, is het gerecht klaar.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ja, Erwin.
Ook recepten die eenvoudig zijn, zijn welkom op KookJij.
Het hoeft niet altijd culinair te zijn, de eenvoud maakt het vaak leuk voor de gebruikers om deze recepten te proberen.
Vaak gaat het ook om jeugdherinneringen die onze gebruikers willen delen.
Vriendelijke groet,
Anna
KookJij.
erwin

erwin zegt:
Onvoorstelbaar...…………………………………… en dit is echt een kooksite
Ria van Essen

Ria van Essen zegt:
ga dat maken in de vakantie
MARY EVERSDIJK- LUPKER

MARY EVERSDIJK- LUPKER zegt:
Dit recept maakte mijn man altijd maar geheid dat er wel 10 tomaten in gingen, uien, genoeg eieren om het te binden en natuurlijk peterselie. Gebakken verse stokbrood mijn man een zachte boterham. En zoon lief kwam 's nachts nog uit bed voor het restje. Een mooie herinnering. Alle 2 zijn sterretjes Morgen ga ik het voor mij zelf maken, zou het nog zo goed smaken als toen?
Jose

Jose zegt:
Dit is een heerlijk recept, ik ken het uit mijn kindertijd.
Want mijn moeder maakte dit gerecht ook vroeger.
petra

petra zegt:
Dank je wel Anna .. ik ga dit in het weekend eten .. ben erg benieuwd fijne avond ..
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Petra, je doet de eieren er rauw bij. Door de hitte stollen en garen ze. Heerlijk gerechtje voor op de boterham!
Groetjes,
Anna
KookJij.
petra

petra zegt:
Hallo, mijn naam is Petra .. dit lijkt me heerlijk maar ............. moet je de eieren dan eerst koken of zo er bij doen en blijven roeren .. sorry maar ik snap het niet helemaal.

Anneke

Anneke zegt:
Dit is een heerlijk recept. Persoonlijk doe ik er ook nog wat (eventueel) gebakken champignons doorheen. Kan met rijst maar is ook lekker op de boterham!
Nick

Nick zegt:
Voor de afwisseling kan je champignons en/of geraspte kaas toevoegen!