KookJij

Turkse pilaf (Türk Pilav)

Een heerlijk turkse pilaf (tã¼rk pilav) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse pilaf (Türk Pilav) te bereiden

De kipfilets in stukjes snijden.De ui pellen en snipperen.De paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.De olijfolie verhitten en de stukjes kipfilet daarin aanbraden.Ui en de paprika toevoegen en meestoven.Rijst en de rozijnen toevoegen en de bouillon erover gieten en het geheel kruiden met saffraan,gemberpoeder,peper en zout.De pilaf ong.30 min.op een laag vuur laten koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

riet vloemans

riet vloemans zegt:
vanavond ga ik pilav maken, maar de rijst apart en prei ipv paprika en perzik ipv rozijnen en een pot it. tomatensaus en champignons en een zakje nasikruiden en knoflook; ik laat wel weten of het lekker was
bobbeltje

bobbeltje zegt:
lambert gisteren jou pilav en die van mij naast mekaar gemaakt.Ik had gasten en heb ze beiden op tafel gezet en gevraagd welke het lekkerste was.Ze gingen voor die van mij omdat die fruitiger en lekkerder was.Moet je eens proberen,smaken verschillen en hoeft het recept niet persee uit een ander land te komen.
Lambert

Lambert zegt:
Ja je moet de rijst even afspoelen en in de oven wordt het gaar (20 min.staat ervoor)
Eet smakelijk.
Janita

Janita zegt:
ik neem aan dat je de rijst er ongekookt bij moet gooien?