Recept
« Terug naar recepten
					
						Trifle van citrusfruit
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Trifle van citrusfruit
Een heerlijk trifle van citrusfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Trifle van citrusfruit te bereiden
  Schil de vruchten en snijd ze in stukjes. Het beste kan dit in een kom, vang het vocht op en bewaar dit voor de custard.
Snijd 8 muntblaadjes heel fijn en meng ze door het fruit.
Maak de custard met behulp van het pakje (uit de supermarkt). Volg de receptuur en vervang een deel van de melk door het opgevangen citrusvocht.
Zet in de ijskast weg.
Klop de slagroom met een beetje suiker stijf en doe dit in een spuitzak.
Doe de custard ook in een spuitzak.
Uitserveren.
Verdeel de koekkruimels over de glazen, dresseer daar het fruit op en besprenkel het geheel naar smaak met Grand Marnier (bewaar wat stukjes fruit om er mee te garneren).
Spuit de custard over het fruit heen tot het geheel is afgedekt.
Spuit hierover een klaag slagroom die de trifle afdekt.
Garneer het met een beetje fruit en een muntblaadje.
 
  
  
									Snijd 8 muntblaadjes heel fijn en meng ze door het fruit.
Maak de custard met behulp van het pakje (uit de supermarkt). Volg de receptuur en vervang een deel van de melk door het opgevangen citrusvocht.
Zet in de ijskast weg.
Klop de slagroom met een beetje suiker stijf en doe dit in een spuitzak.
Doe de custard ook in een spuitzak.
Uitserveren.
Verdeel de koekkruimels over de glazen, dresseer daar het fruit op en besprenkel het geheel naar smaak met Grand Marnier (bewaar wat stukjes fruit om er mee te garneren).
Spuit de custard over het fruit heen tot het geheel is afgedekt.
Spuit hierover een klaag slagroom die de trifle afdekt.
Garneer het met een beetje fruit en een muntblaadje.
 
                    
 
					