KookJij

Recept voor Torentje van peer met noten en karamelsaus

Heerlijke combinatie van peer, noten, dadels en karamelsaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: 1. Kook Ook 2. Taarten en salades
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Smelt de suiker in een steelpan met dikke bodem op een laag vuur. Draai het vuur iets hoger en verhit het suikerstroopje, zonder te roeren, tot een goudbruine karamel. Neem de pan van het vuur en roer 300 ml van de melk en 300 ml slagroom erdoor. Blijf roeren tot de karamel volledig in de melk is opgenomen.
  2. Meng in een kom de maïzena met de rest van de melk en slagroom en roer het mengsel door de saus. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus, onder af en toe roeren, afkoelen.
  3. Schil de peren en snijd ze in stukken. Snijd de dadels in kleine stukjes. Stamp de hazelnoten en walnoten fijn in een vijzel.
  4. Verdeel de stukken peer over 8 schaaltjes. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met een beetje vanillesuiker. Leg de stukjes dadel en fijngestampte noten erop. Serveer met de karamelsaus en dien de torentjes direct op.

Mijn kookverhaal (Nadine )

- Voor een mooier resultaat is het handig om de stukken peer per peer apart te houden zodat je de peer weer kunt opbouwen met dezelfde stukjes, scheelt weer wat gepuzzel. Neem het liefst grote rijpe peren voor dit dessert.
- In plaats van karamelsaus kan je het natuurlijk ook met een andere saus maken, bijvoorbeeld een chocolade of vanillesaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nadine

Nadine zegt:
Nee deze zijn niet vast gezet, maar het is wel een handige tip!
Tanja

Tanja zegt:
Zet jij de peer vast met een mooie prikker? Ik zal het anders niet zo mooi houden tijdens het vervoer van keuken naar eettafel ;-)