KookJij

Thaise gehaktballetjes

Een heerlijk thaise gehaktballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise gehaktballetjes te bereiden

Meng het gehakt met een eetlepel koriander en zout en peper naar smaak. Maak kleine balletjes van het gehakt en rol ze door de maïzena. Maak de groenten schoon en snijd de paprika in reepjes en de worteltjes in plakjes. Hak de pinda’s. Verhit de olie in een wok. Roerbak de gehaktballetjes 3 minuten. Voeg de groenten toe en bak nog een minuut. Giet de woksaus bij de gehaktballetjes en laat het gerecht op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Schep het regelmatig om. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi er de pinda’s over. Lekker met MeiAsia pandanrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

esther_2305

esther_2305 zegt:
@Hugo: ik kan je gelijk geven wat betreft dit gerecht. Ik vind het erg lekker maar de gehaktballetjes zijn natuurlijk niet van Thaise origine. Het past misschien meer in de fusion categorie. De satésaus, maar dan met tamarinde, wordt wel veel in Thailand gebruikt en is authentiek. @Ineke: door de toevoeging van tamarinde krijgt de satésaus een friszure smaak.
ineke60

ineke60 zegt:
Is deze saus een beetje satésausachtig?