Recept
« Terug naar recepten
					
						Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Dit mag niet ontbreken op een tapas tafel. Eenvoudig en toch altijd lekker want (bijna) iedereen lust het. De saus maakt het helemaal compleet. Succes is verzekerd.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Tapas
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus te bereiden
- Kneed alle ingredienten goed door elkaar en maak er balletjes van.
- Verwarm olijfolie in een pan en bak daarin de balletjes ongeveer 20 minuten.
- Verwarm olie in een andere pan en fruit daarin de fijngesneden knoflook, Spaanse peper en de lente ui, na 5 minuten voeg je de tomaten puree en suiker toe, laat het geheel nog 10 tot 15 minuten smoren op een klein pitje
 maak indien nodig op smaak met zout.
- Warm serveren
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt ervoor kiezen om de saus apart van de balletjes te serveren maar natuurlijk is het ook lekker om het samen te serveren.
									 
                    





 
					
