KookJij

Starter uit de zee

Een heerlijk starter uit de zee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Starter uit de zee te bereiden

Een saus maken van crème fraiche, mayonaise en mierikswortelpuree. De helft van de dikke saus vermengen met de kleingesneden zalmfilet of snippers. Veldsla (of andere neutrale slasoort) op bordje of in schaaltje spreiden en hierop met behulp van een uitsteker een rondje zalmmengsel leggen. De garnaal op 6 mooie garnalen na, klein snijden en het zalmtaartje hiermee bestrooien. Een dunne plak tomaat erop leggen en hierop met enkele blaadjes veldsla twee mooie garnalen schikken. De overgebleven helft van de saus iets verdunnen met wat water en hierdoor de peper en dille roeren. Dit dunnere sausje gebruiken om de garnalen op het taartje af te dekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

enilorac

enilorac zegt:
Hallo Tania,
Wat maak je iedere keer prachtige gerechten. Dit is ook weer bijna zonde om op te eten :). Ga zo door . . . !
Groetjes, Caroline