KookJij

Stamppot Nieuwzeelandse spinazie met spekjes en ei

Een heerlijk stamppot nieuwzeelandse spinazie met spekjes en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot Nieuwzeelandse spinazie met spekjes en ei te bereiden

De spinazie goed wassen en fijn snijden, aardappels koken in ± 10 minuten (goed gaar). Een klont boter, (voor de smaak) kruiden naar smaak (bijvoorbeeld dragon, knoflook, poeder of vers, oregano, basilicum zo nodig wat tijm) alles wel met mate, liefst vers.
Terwijl de aardappels koken de spekjes uitbakken en het ei (hard) koken, vervolgens de aardappels stampen. De boter (kleingesneden), kruiden en spekjes toevoegen en op een laag gaspitje de uitgelekte spinazie toe voegen, zodat dit warm opgediend kan worden met het gepelde ei.

Mijn kookverhaal (Henk Magnin)

Ik heb het zelf met genot gegeten vooral omdat de spinazie in eigen tuin is gekweekt.
Ik zelf gebruik geen zout omdat ik verse tuinkruiden gebruik.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Waarom Nieuw Zeelandse spinazie? Wat is daar anders aan dan Hollandse spinazie? Benieuwd. Groet.