KookJij

Soep van Jan

Een heerlijk soep van jan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van Jan te bereiden

*Bak de broodstaafjes in knoflook olie tot [email protected]
*Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook glazig.
*Doe dan de worteltjes en gember erbij en verwarm dat 5 à 7 minuten onder goed roeren.
*Doe dan de bietjes erbij en verwarm verder ± 5 minuten onder roeren.
*Blijf roeren en voeg de bouillon toe.
*Zet het vuur laag en laat de soep in wording ± 1 uur doortrekken.
*Voeg nu de sinassappel zeste toe en de komijn en roer
weer even
*Het is nu tijd geworden de soep te pureren met een staafblender en blijf roeren.
***Doe in elke soep kom een eetlepel paling en schep de soep erop.Maak af met een lepel crême fraiche en wat groen (bv peterselie)
*Dien op met tot crouton gebakken broodstaafjes

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

In plaats van paling kan gerookte zalm ook goed,of gerookte forel.
Denk ook aan een paar garnalen als optie.
Kan ook allemaal worden weggelaten.
Beperk het zout en wees gul met de vers gemalen peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst