Recept
« Terug naar recepten
					
						Soep Parmentier
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Soep Parmentier
Een heerlijk soep parmentier recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Willy Delcart
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Soep Parmentier te bereiden
 Was de prei en gebruik alleen de witte tot lichtgroene gedeelten van de stengels. Snijd de prei in ringen.
Smelt de helft van de boter in de soeppan en fruit daarin (ca. 5 min.) de prei. Bestrooi met wat kerriepoeder.
Giet het water in de pot. Doe er alle bouillonblokjes en het blad laurier bij. Roer af en toe tot de blokjes zijn opgelost.
Schil en snijd de aardappelen in dobbelsteentjes en voeg ze bij de bouillon. Kruid met peper en zout en breng alles aan de kook.
Leg een deksel op de soeppan en zet het vuur laag. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn.
Verwijder het blad laurier en pureer de soep. Voeg eventueel meer zout en peper toe, evenals de rest van de boter (terwijl de soep van het vuur is) en pureer nogmaals.
Garneer de soep met wat peterseliestrooisel of gehakte kervel.
 
									Smelt de helft van de boter in de soeppan en fruit daarin (ca. 5 min.) de prei. Bestrooi met wat kerriepoeder.
Giet het water in de pot. Doe er alle bouillonblokjes en het blad laurier bij. Roer af en toe tot de blokjes zijn opgelost.
Schil en snijd de aardappelen in dobbelsteentjes en voeg ze bij de bouillon. Kruid met peper en zout en breng alles aan de kook.
Leg een deksel op de soeppan en zet het vuur laag. Laat de soep 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de aardappelen gaar zijn.
Verwijder het blad laurier en pureer de soep. Voeg eventueel meer zout en peper toe, evenals de rest van de boter (terwijl de soep van het vuur is) en pureer nogmaals.
Garneer de soep met wat peterseliestrooisel of gehakte kervel.
                    