Recept
« Terug naar recepten
					
						Slastamppot met ei
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Slastamppot met ei
Een halve krop botersla in de koelkast en meer trek in een stamppot dan in
een salade. Zo kreeg ik het idee voor deze slastamppot.
Ideaal voor alle seizoenen en lekker bij alle soorten vlees
en vis.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 - > Hoofdgerechten - Stamppot
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Slastamppot met ei te bereiden
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze uitstomen.
 - Kook de eieren (8 minuten) pel ze en hak ze grof.
 - Was de sla en scheur of snij het blad grof.
 - Stamp de aardappelen met een pureestamper grof en voeg het gesnipperde sjalotje, boter, mosterd, peper/zout en melk toe en stamp alles goed door elkaar.
 - Doe het ei erbij en schep alles goed door elkaar.
 - Voeg de sla toe en schep deze luchtig door de gestampte aardappelen/ei heen.
 - Garneer eventueel met wat fijngesneden bieslook of lente uitje
 
                    