KookJij

Sint en Piet speculaasjes

Een heerlijk sint en piet speculaasjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint en Piet speculaasjes te bereiden

Kneed met koele handen of in de keukenmachine (je kunt hiervoor gewoon het mes in de keukenmachine gebruiken) de bloem, de boter, de basterdsuiker, de speculaaskruiden, 2 eetlepels water en een theelepel zout tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol daarop met een deegroller het deeg uit tot een plak van zo'n centimeter dik. Druk met de koekvormen poppetjes uit het deeg. Snijd nu voor de pieten pietenmutsen uit, voor de sinterklazen mijters en habijten (jurken). Plak ze op de koekmannetjes met wat warm water. Leg de koekmannetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10-15 minuten goudbruin.
Maak de glazuren zacht volgens de aanwijzingen op de verpakking. Versier de speculaaspoppetjes met het gekleurde glazuur en verander ze in echte sint- en pietspeculaasjes.
Tip
Ook handig zijn gekleurde glazuurstiften (bakproduct).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ik weet eigenlijk niet goed wat je bedoeld, Samira. Wil je soms iets maken dat gezond is van fruit of groenten. Groetjes Marijke
samira

samira zegt:
ik ben samira en ik wil graag een gezond respect voor schrijven zou dat kunnen? zo ja laat dat me weten een sint :):):):):):)