Schep wat rijst op de bordjes en daarover de Kip Kung Pao.
Strooi de pinda's er over en de gesnipperde lichtgroene delen van de lenteui.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Sichuan Kip (=Kip Kung Pao)
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sichuan Kip (=Kip Kung Pao)
Een heerlijk sichuan kip (=kip kung pao) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sichuan Kip (=Kip Kung Pao) te bereiden
   1).In een kom de kippenblokjes 30 minuten laten marineren in een mengsel van 1 eetlepel lichte soya saus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 2 eetlepels water en 1 eetlepel maizena.
2).Ondertussen de saus maken door alle ingrediënten voor de saus bij elkaar te mengen. Doe dat in een mixer om er een homogene saus van te maken.
3).Verhit in een wok of grote pan met dikke bodem 2 eetlepels sichuan olie.
4).Fruit de witte delen van de lenteuitjes daarin aan met de knoflook en gemberrasp. Doe dat een minuutje of 3.
5).Voeg de kip toe met de marinade en bak de kip gaar in een minuutje of 4 à 5.
6).Voeg de saus toe en kook dat tot de maïzena z'n werk gaat doen.
  
										2).Ondertussen de saus maken door alle ingrediënten voor de saus bij elkaar te mengen. Doe dat in een mixer om er een homogene saus van te maken.
3).Verhit in een wok of grote pan met dikke bodem 2 eetlepels sichuan olie.
4).Fruit de witte delen van de lenteuitjes daarin aan met de knoflook en gemberrasp. Doe dat een minuutje of 3.
5).Voeg de kip toe met de marinade en bak de kip gaar in een minuutje of 4 à 5.
6).Voeg de saus toe en kook dat tot de maïzena z'n werk gaat doen.
 
                    


 
					 
									
Els van Putten zegt: