Schep wat rijst op de bordjes en daarover de Kip Kung Pao.
Strooi de pinda's er over en de gesnipperde lichtgroene delen van de lenteui.
Recept
« Terug naar recepten
Sichuan Kip (=Kip Kung Pao)
PT30M
Sichuan Kip (=Kip Kung Pao)
Een heerlijk sichuan kip (=kip kung pao) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sichuan Kip (=Kip Kung Pao) te bereiden
1).In een kom de kippenblokjes 30 minuten laten marineren in een mengsel van 1 eetlepel lichte soya saus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 2 eetlepels water en 1 eetlepel maizena.
2).Ondertussen de saus maken door alle ingrediënten voor de saus bij elkaar te mengen. Doe dat in een mixer om er een homogene saus van te maken.
3).Verhit in een wok of grote pan met dikke bodem 2 eetlepels sichuan olie.
4).Fruit de witte delen van de lenteuitjes daarin aan met de knoflook en gemberrasp. Doe dat een minuutje of 3.
5).Voeg de kip toe met de marinade en bak de kip gaar in een minuutje of 4 à 5.
6).Voeg de saus toe en kook dat tot de maïzena z'n werk gaat doen.
2).Ondertussen de saus maken door alle ingrediënten voor de saus bij elkaar te mengen. Doe dat in een mixer om er een homogene saus van te maken.
3).Verhit in een wok of grote pan met dikke bodem 2 eetlepels sichuan olie.
4).Fruit de witte delen van de lenteuitjes daarin aan met de knoflook en gemberrasp. Doe dat een minuutje of 3.
5).Voeg de kip toe met de marinade en bak de kip gaar in een minuutje of 4 à 5.
6).Voeg de saus toe en kook dat tot de maïzena z'n werk gaat doen.
Els van Putten zegt: