KookJij

Sichuan Kip (=Kip Kung Pao)

Een heerlijk sichuan kip (=kip kung pao) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sichuan Kip (=Kip Kung Pao) te bereiden

1).In een kom de kippenblokjes 30 minuten laten marineren in een mengsel van 1 eetlepel lichte soya saus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry, 2 eetlepels water en 1 eetlepel maizena.
2).Ondertussen de saus maken door alle ingrediënten voor de saus bij elkaar te mengen. Doe dat in een mixer om er een homogene saus van te maken.
3).Verhit in een wok of grote pan met dikke bodem 2 eetlepels sichuan olie.
4).Fruit de witte delen van de lenteuitjes daarin aan met de knoflook en gemberrasp. Doe dat een minuutje of 3.
5).Voeg de kip toe met de marinade en bak de kip gaar in een minuutje of 4 à 5.
6).Voeg de saus toe en kook dat tot de maïzena z'n werk gaat doen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep wat rijst op de bordjes en daarover de Kip Kung Pao.
Strooi de pinda's er over en de gesnipperde lichtgroene delen van de lenteui.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els van Putten

Els van Putten zegt:
Sichuan olie ja ik ben in de toko geweest en daar vertelde ze me dat ik die peper moest mengen met olie ....ja toen viel het kwartje :)
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Sichuan-olie: 3 eetl rijstolie,1 theel (sichuan -vragen in toko) peper,5 gedroogde chilipepers(een beetje kneuzen):)
Els van Putten

Els van Putten zegt:
Sichuan, is een streek in china, dat je er ook olie van hebt begrijp ik maar waar koop ik die ....och ik ga wel gewoon naar de toko. gr els
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Staat omschreven in ingrediëntenlijst:)
Els van Putten

Els van Putten zegt:
Lijkt me erg lekker waar koop ik siuan olie???