KookJij

Schnitzel van Griet met limoensaus

Een heerlijk schnitzel van griet met limoensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzel van Griet met limoensaus te bereiden

Schil de parika's met een dunschiller
en ontzuur ze door ze ca 3uur in de olijfolie te leggen.
Verwijder het vel van de grietfilets en snij er 5 schnitzls van.
Maak het broodkruim fijn in de keukenmachine.
Klop de eieren los met peper en zout.
Doop de schnitzels aan een kant in het ei en druk dezelfde kant in het broodkruim.
Verwarm de boter met de olie en bak de grietschnitzels in 8 min. aan de gepaneerde kant bruin.
Snijd 5 mooie schijfjes van de limoen, pers de punten van de vrucht uit.
Snijd voor de saus het vruchtvlees van de paprika's in blokjes.
Breng de visfond met de paprika aan de kook en laat even koken.
Voeg de olijfolie toe en laat de saus op laag vuur binden.
Breng de saus op smaak met het uitgeperste limoensap, peper en zout.

Uitserveren:

Verdeel de schnitzels op verwarmde borden en schep een beetje saus ernaast.
Leg op elke schnitzel een schijfje limoen en een takje dille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst