Recept
« Terug naar recepten
					
						Samke harra
						PT0M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Samke harra
Libanees visrecept, ook geschikt met kipfilet
            
            
					
									Recept van:
									Adriaan Monshouwer
								
																
									Bereidingstijd:
									 0 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Libanon
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									vk volkskeuken
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Samke harra te bereiden
- Meng de tahine, het citroensap, de yoghurt, de knoflook, het water, het zout en de cayennepeper door elkaar. Proef of er meer citroen, zout of cayenne bij mag: de saus moet fris en pittig zijn.
 - Verwarm de oven voor op 220 graden.
 - Meng de bloem met het zout. Wentel de visfilets rondom goed door het bloemmengsel. Verhit de olijfolie in een anti-aanbak-koekenpan en bak de vis in zo'n 2 minuten per kant op hoog vuur bruin.
 - Vet een ruime ovenschaalgoed in met boter en leg de visfilets er naast elkaar in. Schenk de tahinsaus erover. Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de oven tot de saus een lichtbruin korstje heeft.
 - Roerbak intussen de pijnboompitten of amandelen in een koekenpan met een drupje olijfolie goudbruin. Verhit daarna de boter in de koekenpan en bak de uien met een snuf zout op laag vuur gelijkmatig bruin.
 - Haal de vis uit de oven en bestrooi met de gebakken uitjes, korianderblaadjes en de pitten of noten. Eet met een (Libanese fattoush-of taboueh-) salade, al smaken Hollandse sperziebonen er ook voortreffelijk bij.
 
                    