KookJij

Rundvleeskroketten naar vaders recept

Een heerlijk rundvleeskroketten naar vaders recept recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Snacks
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vader
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rundvleeskroketten naar vaders recept te bereiden

Ontdoe de sneetjes casinobrood van korsten en laat ze een nacht uitdrogen of laat ze in de oven op ongeveer 100 graden uitdrogen, af en toe voelen of ze droog zijn, niet roosteren. Snijd daarna in kleine blokjes.
Ontdoe het gebraden vlees van event. vet en snijd het ook in kleine stukjes. Snijd de ui fijn en de peterselie.
Meng in een grote kom, vlees, brood, melk, ui, peterselie en maggi goed door elkaar. Naar smaak peper, zout, event. nootmuskaat toevoegen. Als alle smaken zijn toegevoegd en naar wens zijn het geheel een nacht in de koelkast laten opstijven.
Volgende dag hiervan kroketten rollen door paneermeel halen vervolgens door geklopt eiwit en dan weer door paneermeel.
2 borden paneermeel, daar het paneer in het bord als het door het eiwit is gehaald op den duur wat gaat klonteren, zodat je nieuw paneermeel moet toevoegen, nadat je de klontjes hebt verwijderd. Vervolgens de kroketten invriezen. Hierna zijn ze gereed om in olie te frituren.
Kroketten niet ontdooien als je ze gaat frituren.

Mijn kookverhaal (Anneke Aldendorff-van der Waag)

Dit recept is van mijn vader. Hij maakte deze kroketten af en toe en zeker met Oud en Nieuw. Wij vonden ze allemaal heerlijk. Hij gebruikte ook wel paardevlees voor de kroketten, zo vertelde mijn moeder. Voordeel van deze kroketten vind ik ze zijn niet papperig zijn van binnen en ze hebben veel vlees. De kruiden moet je naar eigen smaak toevoegen. De één wil het hartiger dan de ander. Denk er aan dat je het vlees ook al hebt gebraden met zout, maar de toevoeging van wat maggi mag niet ontbreken vind ik. Afhankelijk van de grootte kun je tussen de 26 en 30 kroketten maken. Nu als je ze gaat maken zeg ik: Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Niet te heet, inderdaad. !70-180 gr. Anders krijg je van die leeglopers, dat zou zonde zijn.
Succes, Lex!
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
De olie is heet genoeg als je een korstje brood in doet en het meteen begint te bakken. Zorg wel dat het niet heter wordt, dus ik denk 180*.
Lex Heufke Kantelaar

Lex Heufke Kantelaar zegt:
Hoe heet moet ik de olie hebben om croquetten te bakken? Weet iemand dat? 180, 190 graden?
Alvast bedankt.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Maak ook een roux, net als liske. De kroketten maak ik met 2 lepels: een hoeveelheid op een eetlepel scheppen en met de andere lepel er weer afhalen; krijg je een mooi formaat en géén vuile handen en dan rollen door ei + paneermeel:D
nederbelg67

nederbelg67 zegt:
Gaan we proberen. Klinkt goed ;)
liske

liske zegt:
Vroeger maakte ik deze ook wel eens, maar dan maakte ik eerst een roux, en voegde dan alles toe. Daarna de ragout op een plat bord uiteen strijken om sneller te laten afkoelen, dan kroketten vormen, door bloem halen, dan ei en dan paneermeel, daarna weer ei en paneermeel. Ik kies het paneermeel van de Lidl, dat zijn tenminste grote pakken, die van Jos Poels zijn mij te klein!:?
apu

apu zegt:
Beetje rommelig beschreven vind ik, maar lijkt me heerlijk, wil dit dan ook dit weekend maken, maar er staat 6 a 8 eieren, zijn deze allemaal bedoelt voor het paneren? Of moet er ook wat bij het vleesmengsel?:):)