KookJij

Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva)

Tijdens mijn vakantie in Cyprus heb ik me meermalen laten verleiden om een Meze te bestellen. Dit is een maaltijd met allemaal kleine gerechtjes, enigzins vergelijkbaar met tapas in Spanje. Je hebt een vegetarische versie, eentje met vlees en ook nog een met vis. En ik kan je verzekeren, het is één grote smultpartij. Een toetje is daarna niet meer haalbaar, hooguit een kopje koffie na. Dit gerecht was een onderdeel van de Meze, maar je kunt het ook gewoon als bijgerecht serveren.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roerei met courgette (Kolokithakia me Agva) te bereiden

  1. Was de courgette en snijd een klein stukje van de voor- en achterkant af, snijd hem doormidden en snijd dunne plakjes, klop de eieren.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de courgetteplakje 5 minuten.
  3. Voeg het geklopte ei toe en bak het geheel totdat het ei goed gestold is, goed blijven roeren.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Als onderdeel van een meze maaltijd of als bijgerecht bij een hoofdgerecht.
TIP: Van een andere kookliefhebber kreeg ik eens de tip om er nog wat verkruimelde feta overheen te strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst