KookJij

Rijstpap

Een heerlijk rijstpap recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.suikerfee.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijstpap te bereiden

Doe de melk in een kookpot en breng aan de kook.
Spoel de rijst met water en voeg deze toe aan de kokende melk.
Zorg ervoor de melk rustig doorkookt op een laag vuur en roer zeer regelmatig, zoniet kan de rijst aanbakken aan de bodem van de kookpot.
Splits het ei en klop het eiwit op.
De rijst moet zo'n 20 a 25 minuten koken, zodra je ziet dat de pap een beetje begint te dikken voeg je het eigeel, de suikers en het opgeklopt eiwit toe.
Laat nog heel even pruttelen en haal van het vuur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst