KookJij

Pruimencake

Een heerlijk pruimencake recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pruimencake te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de bodem en de zijkanten van een diepe ovenschaal goed met boter en bestuif ze lichtjes met bloem.
2. Spoel de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Klop in een mengkom, met de elektrische kloppers, de eieren wit schuimig met de suiker. Blijf stevig opkloppen en strooi er achtereenvolgens de bloem, het amandelpoeder en een snuifje suiker bij.
3. Schenk er in een straaltje de melk en de gesmolten boter bij. Klop weer stevig op tot een homogeen en glad beslag. Schep het in de ovenschaal, leg er de halve pruimen bij en druk ze lichtjes aan.
4. Bak 35 tot 40 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen. Werk af met gezeefde bloemsuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nance

Nance zegt:
:)