Recept
« Terug naar recepten
					
						Pot au feu met zalm
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pot au feu met zalm
Een heerlijk pot au feu met zalm recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									boodschappen.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pot au feu met zalm te bereiden
Breng de bouillon aan de kook en laat de zalm hierin tegen de kook aan in 4 minuten gaar worden. Schep de vis uit de pan, dek deze af en houd ze warm. Halveer de prei in de lengte en snijd ze in stukken van 2 cm. Verdeel de geschrapte winterwortel in plakken.
Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en de wortel 2 minuten. Schep de krielaardappels erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg witte wijn, 2 dl visbouillon, laurierblaadjes, de helft van de peterselie, mosterd en slagroom toe. Verwarm zachtjes 3 minuten. Leg de vis erin en laat deze meewarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
Tip:
Wellicht een handig ideetje voor een wat 'uitgebreidere' maaltijd... serveer het kookvocht als soep en het garnituur als hoofdgerecht.
Variatie:
Serveer het gerecht bestrooid met de rest van de peterselie. Lekker met bruin stokbrood.
									Bereiden:
Verhit de olijfolie en bak hierin de prei en de wortel 2 minuten. Schep de krielaardappels erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg witte wijn, 2 dl visbouillon, laurierblaadjes, de helft van de peterselie, mosterd en slagroom toe. Verwarm zachtjes 3 minuten. Leg de vis erin en laat deze meewarmen. Verwijder de laurierblaadjes.
Tip:
Wellicht een handig ideetje voor een wat 'uitgebreidere' maaltijd... serveer het kookvocht als soep en het garnituur als hoofdgerecht.
Variatie:
Serveer het gerecht bestrooid met de rest van de peterselie. Lekker met bruin stokbrood.
 
                    




 
					