KookJij

Poffertjes met zalmtartaar en witte asperges (zie opm)

Een heerlijk poffertjes met zalmtartaar en witte asperges (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Poffertjes met zalmtartaar en witte asperges (zie opm) te bereiden

Maak poffertjes beslag volgens aanwijzing op het pak en bak minimaal 20 poffertjes.
Snijd zalm in zeer dunne reepjes en hak fijn tot dat er een mooie tartaar ontstaat.
Hak sjalotten, kappertjes en augurkjes eveneens fijn en vermeng dit met de crème fraîche.
Maak op smaak met peper en zout.
Bestrijk een poffertje met zalmtartaar en zet er nog een poffertje bovenop. Prik er een satéprikker doorheen en smeer op het bovenste poffertje wat crème fraîche
en versier dit met wat kaviaar.
Was en droog de spinazie. Schil de asperges snij de uiteindjes eraf.
Kook de asperges met wat zout en suiker en een klontje boter beetgaar en laat ze afdruipen.
Snijd ze daarna in stukjes van ca 6 cm.
Hak de knoflook fijn en doe deze in een kom met peper en zout, sesamolie, olijfolie en sherryazijn en roer goed door elkaar.
Vermeng de spinazie met de asperges, doe er de dressing bij en schep deze goed om.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Assy5,
En nog lekker ook, leuke reactie:);)m.v.g. Bert
Assy54

Assy54 zegt:
Wat een leuk recept :))